Wees groots, leefstijl inspiratie, Wenske Pasman

Wees groots in kleine dingen

Een betere wereld.

Als klein meisje wilde ik de wereld redden. Vooral van alle onrecht en verdriet die ik toen al om me heen zag. Daarom trad ik op als een soort vrijheidsstrijder.

Ik sprong in de bres voor het zieligste kindje van de klas.
Ik nam het op voor de pestkop als hem onterecht de schuld werd toegeschoven.
Ik organiseerde een protestmars omdat, als ik me goed herinner, de pauze tijden zonder overleg werden gewijzigd.
Ik suste meermaals een ruzie of knokpartij door letterlijk tussen beiden te gaan staan.

Ik voel nog steeds de diepe drijf om de wereld te redden. Rechtvaardiger en liefdevoller te maken. Alleen heb ik met vallen en opstaan geleerd dat ik dat niet alleen kan. Er zit er een grens aan mijn super krachten en een maximum aan de hoeveelheid emoties die ik kan verwerken!

Maak het verschil.

Wat ik ook leerde is dat het niet alleen de grote, alles verschuivende acties zijn die de wereld redden. Het verschil wordt niet alleen maar gemaakt door een heldhaftig optreden in de meest nare, gevaarlijke of uitzonderlijke situatie.

Die verhalen doen het goed op een feestje maar het werkelijke verschil voor nu en de toekomst, zit juist in hele kleine dingen.

In de manier waarop jij omgaat met de plantsoenmedewerker voor je huis.
Hoe jij een te laat geleverd pakketje aanneemt.
De aandacht voor je kinderen.
Een glimlach.
Hoe jij je gedraagt in de file.
Wat je zegt tegen een telefoniste.
Waar jij de wikkel van je snack laat.
Of jij opmerkt dat die oudere dame hulp kan gebruiken.
Of jij die hulp ook aanbiedt.
Wat je zegt over een ander.
Jouw houding in een begroeting, de ontmoeting en het afscheid.

Het zijn alledaagse dingen. Allemaal hebben ze hun effect op de mensen om je heen, je omgeving en zo op de wereld. Of het effect positief of negatief is, is aan jou.

En wat ik weet is dit;

Als jij je goed voelt, uitgerust en gelukkig bent, dan ga je als vanzelf op een positieve manier om met alles en iedereen die je ontmoet in het leven. Dan ben je altijd instaat om een positief verschil te maken in de meest eenvoudige, alledaagse dingen.

Het redden van de wereld begint dan ook niet bij een ander.
Het begint bij het zorgen voor jezelf zodat jij je voldaan en tevreden voelt en onbaatzuchtig en met plezier jouw ding kunt doen.

Ik kan de wereld niet alleen redden. Maar ik kan wel heel veel mensen inspireren en aanmoedigen goed voor zichzelf te zorgen. Dat is niet alleen fijn voor jezelf. Ook jouw omgeving zal profiteren van de energie en plezier die je dan uitstraalt. Waardoor je dagelijks in en in alles wat je doet, voor je gezin, je familie, vrienden en in je werk, gemeenschap en in contact met anderen, de wereld écht een stukje mooier en liefdevoller maakt.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.