Wenske Pasman, supervrouwencoach, energie

Verbondenheid, het goede, de keuzes en het begin

 

 

Meer dan eens krijg ik de vraag; ‘Hoe doe jij dat dan Wenske? Hoe zorg jij voor je rust, energie en plezier gedurende de dag?’ En meestal pareer ik die vraag met een wedervraag. Want het is niet wat ik doe maar wat jijzelf het beste kunt doen dat de oplossing geeft voor de stress en vermoeidheid die je ervaart.

De waarheid is ook dat ik soms geen idee heb wat ik nu precies anders doe! Zo gewoon als het voor mij is geworden en zo verschillend het per dag kan zijn. Maar er zijn een aantal waarden die belangrijk voor mij zijn.

 

1. Ik geloof in verbondenheid.

Niets is voor niets, alles is met elkaar in verbinding en heeft invloed op elkaar.

Daarom ben ik oprecht eerlijk in alles wat ik zeg, doe, denk en voel én doe ik mijn best de tijd die processen nodig hebben te respecteren. Want doen alsof zuigt alle energie uit je lijf, sugar coating de waarheid geeft twijfel en iets forceren alleen omdat je vindt dat het moet gebeuren leidt altijd tot een teleurstelling.

2. Er is het goede in alles.

Zelfs in de meest moeilijke situaties of meest onvriendelijke personen, schuilt een vonkje van puur goud.

Ik zoek altijd naar dit goud. Dit is waar je verlichting vindt of antwoorden voor welke pijn, worsteling of dieptepunt dan ook op een manier die verder reikt dan ons rationele brein kan denken.

3. Je hebt altijd een keuze,

in elke situatie en omstandigheid. Alleen schuiven we het nemen van een besluit vaak voor ons uit waardoor we uiteindelijk als een kat in het nauw rare sprongen maken. 

Het wordt makkelijker om keuzes te maken als je weet wat het hoogste prioriteit heeft in je leven. Ik kies voor liefde, mijn gezin, voor vertrouwen, blijmoedig en er Zijn.

Praktischer; ik heb echt een hekel aan de strijd met onze zoon over het uitdoen van de tablet. Meermaals heb ik het verzoek om nu toch echt de tablet uit te doen voor me uitgeschoven in de hoop dat het vanzelf wel zou oplossen. Niet dus. Met het besluit een tijdslot in te stellen was de hele strijd verleden. Tijd om? Ding gaat vanzelf uit. Geen discussie, dreigementen of tranen. (hier is de link mama’s!)

4. Alles wat ik wil bereiken of waar ik naar verlang, begint bij mij.

Geluk komt niet uit de lucht vallen en het leven is niet maakbaar op de manier zoals zoveel ons willen doen geloven. Maar jijzelf bent wel bepalend voor hoe je jouw leven leeft, waar je aandacht aangeeft en de keuzes die je maakt.

Daarom geef ik zo goed mogelijk invulling aan de behoeften van mijn lijf. Maak ik dagelijks bewuste keuzes gebaseerd op hoe ik me voel, wat er moet gebeuren en wat ik wil en kan. Ga ik bij de eerste pijn signalen van mijn heup naar mijn Dorn therapeut. En investeerde ik in een businesscoach omdat ik door een doeltreffendheid waar ik bang van word, meters vooruit ben gegaan.

 

Een van de belangrijkste dingen voor een energierijk en ontspannen leven, is dat je heel eerlijk bent over jouw prioriteiten en persoonlijke waarden. En dan, dat jij daar stevig voor gaat staan en het voluit gaat leven. Enerzijds door in alles goed voor jezelf en je kracht te zorgen. Anderzijds door je niets aan te trekken van de regels of meningen van anderen.

 

Ik ben benieuwd wat dit blog bij je los maakt. Weet je wat jouw prioriteiten en waarden zijn? Op welke manier gebruik je dit in je dagelijkse leven en voor je eigen energie en rust? Of wat vind je hier nog moeilijk aan? Deel je reactie onder dit blog!

 

Dankjewel dat jij hier bent,

 

Met plezier en waardering,

Wenske

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.