moeten, veel moeten, Vast in het dagelijkse moeten, leefstijl inspiratie, Wenske Pasman, leefstijlcoach

Vast in het dagelijkse moeten; jouw manier om los te komen

Het gewicht van hoeveel je moet

 
Nog voor je je ogen open doet, voel je het. Het gewicht van de dag die voor je ligt. Je zucht, probeert de onrust in je buik weg te ademen maar een roep om jou aanwezig maakt dat je opstaat. Je negeert de vermoeidheid, trekt de kleren van gisteren aan en doet stil wat je elke ochtend doet.
 
Je eigen lunch voorbereiden. Ontbijten en een eerste blik op je tijdlijn. Helpen kleren in de juiste volgorde aan te trekken, trommeltjes vullen, de juiste elastiekjes terug vinden, haren kammen, vallende bekers opvangen. De hond uitlaten en iedereen – jezelf niet vergetend – fatsoeneren voor vertrek.
Dan vangt je blik de klok. Tik, tak, tik, tak. De onrust in je buik wordt te groot, nog voor dat jij je kan herstellen vind het zijn uitweg in een frustrerende uitbarsting. “Kunnen jullie nou niet voor één keertje een beetje meewerken?” En je dag is nog maar net begonnen.

Vast in het dagelijkse moeten

Dit is een dagelijkse realiteit voor zoveel vrouwen. Ook zij zonder kinderen. De worsteling om op te staan, de energie te vinden voor een nieuwe dag waar je eigenlijk behoorlijk tegen opziet.
 
Een dag waarin het moeten voortdurend aan je trekt. Je steeds opnieuw afdwaalt in het scrollen door je tijdlijn. Je echt je best doet iets zinvols te volbrengen maar je uiteindelijk uitgeput thuis komt. Ontevreden, gefrustreerd en weer niet goed genoeg.
 
Het is niet je gebrek aan een goede planning.
Het is niet je gebrek aan focus.
En het is ook niet je gebrek aan inzet of wil.
 

Jouw manier om los te komen

Het zou ontzettend fijn zijn als je jezelf niet meer zo zou verliezen in alles. Vanuit een stevige verbinding met jezelf kan dat ook. Het word dan heel duidelijk voor jezelf wat je nodig hebt om je top te kunnen voelen, in de ochtend en gedurende de rest van je dag. Doordat je jouw persoonlijke behoeften herkent kun je beter voor jezelf zorgen en grenzen stellen. Kristal helder en los van de omstandigheden of de mensen om je heen.
 
Het begint bij je ochtenden. Neem dat moment voor jezelf en voel wat jij nodig hebt om je dag makkelijker en plezieriger te laten verlopen. Liefde, rust, beweging, voeding, … Let bewust op die specifieke behoefte. Kom jezelf hierin tegemoet en zorg voor jezelf.
Herhaal dit elkaar keer als je merkt dat je vast loopt. Je zult gaan ervaren wat een enorm verschil die kleine momenten voor jezelf zullen maken op hoe jij je voelt en je dag beleeft.
 
“Alleen vanuit een stevige verbinding met jezelf, kun je eenzelfde verbinding maken met een ander. En hoe beter je voor jezelf zorgt door een juiste invulling te geven aan je behoeften, hoe meer je ook te geven hebt aan de mensen om je heen, je omgeving en de wereld.” uit Jouw Leefstijl Formule, pag. 38
Ik ben heel benieuwd hoe dit voor jou is. Hoe ga jij om met de druk van het moeten in een dag? En wat neem je mee uit dit blog? Laat het weten! Deel je verhaal hieronder. Je krijgt altijd een persoonlijk antwoord van mij terug en jouw reactie is waardevolle inspiratie voor anderen!
Met plezier en waardering,
Wenske

PS.

Download GRATIS de Herken Wat Jij Nodig Hebt behoeften scan als extra hulp in het herkennen van jouw behoeften!
Herken wat jij nodig hebt, behoeften scan, gratis download, freebie, Wenske Pasman

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.