toen mijn hoofd bijna ontplofte, Wenske Pasman, leefstijl coach

Toen mijn hoofd bijna ontplofte

Je hebt altijd een keuze.

Ik weet het zeker en benoem het regelmatig; we hebben in alles altijd een keuze.
Maar ik ben de laatste om te zeggen dat kiezen altijd makkelijk is. Echt, ik weet hoe moeilijk zelfs de meest voor de hand liggende keuzes kunnen zijn!

Dit weekend ontplofte mijn hoofd zowat door een keuze die ik wilde maken. Via een reeks van passende gebeurtenissen was ik aanwezig bij de lancering van een nieuwe opleiding. Een opleiding die alles bood waar ik al langer naar opzoek was. In een lesvorm die precies bij me past. Voor een bedrag waar je in het huidige coach-land net een keertje mag aanschuiven bij een massaal event.

Maar…

En toch twijfelde ik over de keuze om me aan te melden. Want had ik dat nu echt wel nodig? Was dit wel de juiste docent? Kon ik mijn geld niet beter ergens anders voor gebruiken? Mijn coaching is toch al hartstikke goed? (zeggen mijn klanten hè, daarom kan ik het geloven)

In mijn hoofd ontstond een maalstroom van gedachtes. Verschillende voors en tegens. Vooral veel voors maar misschien zag ik wat over het hoofd dus ik dacht nog even verder. Ik schikte mijn kaarten, verzocht de Goden, deed aan koffiedik kijken en probeerde theeblaadjes te lezen. Afijn. Ik zoog me helemaal vast in het denkproces, mijn gevoel was allang niet meer zuiver en mijn energie verdween met het toenemen van de spanning. Ik wilde niet zomaar een keuze maken. Ik wilde echt de beste, weloverwogen keuze maken!

Zie het grotere beeld.

En toen dacht ik terug aan de workshop die ik had gegeven. Waarin ik vertelde hoe waardevol het is om een duidelijke visie voor jezelf te hebben. Zodat je altijd je keuzes kunt toetsen aan het grotere beeld, gevoel of idee wat je voor jezelf hebt.

Door uit te zoomen van de keuze op zichzelf, kreeg ik weer het overzicht.
Ik wil verder groeien, mezelf verbeteren. Zodat ik van nog meer betekenis kan zijn voor mijn gezin, familie, met mijn werk, voor de mensen die ik ontmoet of bereik met mijn verhaal en zo voor de hele wereld.
Deze opleiding past bij dat beeld, het sluit aan bij hoe ik mij wil voelen en brengt mij dichter bij hoe ik mijn leven graag leef.

Per dag heb je ruim 1000 (!) keuze momenten. Jouw leven, jouw toekomst wordt gevormd door de keuzes die jij dagelijks maakt. Met al deze keuzes kun jij een verschil maken. Meestal klein en soms, zoals in mijn geval met de opleiding, een groter verschil. Alle keuzes samen bepalen jou pad, de richting die je neemt en hoe jij je daarbij voelt.

Wanneer jij meer energie wilt, je ontspannen, geïnspireerd en krachtig wilt voelen. Blijf dan niet wachten tot het juiste moment. Blijf niet hopen dat het opeens vanzelf gaat. Staar je niet blind op hoe een ander het doet.

Toon leiderschap over jouw gezondheid, werk en leven.

Kies voor jezelf, voor de dingen waar jij blij van wordt en waar jij energie van krijgt. Vraag om hulp als je vastloopt. Raadpleeg een coach als je het niet meer weet. Deel je gedachten voordat je hoofd ontploft. Doe wat je nodig hebt of wat werkt voor jou.

Zodat jij die supervrouw kunt zijn die je in wezen echt bent.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.