Leefstijl inspiratie, Wenske Pasman, Terugkijken om nog beter voorui te gaan

Terugkijken om nog beter vooruit te gaan

Ben je nog weggeweest en heb je een fijne vakantie gehad? Of heb je juist kunnen genieten van de rust toen de meesten allemaal op vakantie waren?

Dat laatste vind ik zelf altijd heerlijk en heeft daarom mijn voorkeur! Normaal gaan we in de zomervakantie ook niet weg in verband met het werk van mijn man. Dit jaar gingen we wél en eerlijk is dat we het zelf geen succes vonden.

Mijn zus is met haar gezin recentelijk verhuisd – geëmigreerd! – naar Zweden. Een goede reden omdat tot onze last-minute vakantiebestemming te maken. Met de auto hebben we een deel van Zweden doorkruist om het prachtige land te zien en te ervaren.

Nu reizen we altijd graag op de bonnefooi alleen zelfs in het rustige Zweden was er een duidelijke vakantiedruk voelbaar met volle bezettingen en hogere seizoensprijzen. Door een aantal tegenvallers onderweg lukte het ons niet om het echte vakantiegevoel te ervaren.

Kwam het door de ontbrekende voorbereiding? Was het de timing? Was het het tegenvallende weer of het land zelf? Op de terugreis namen we uitgebreid de tijd om onze ervaring te evalueren. Het gaf ons veel inzicht in wat wij als gezin nodig hebben maar ook wat voor ons persoonlijk belangrijk is om ontspanning en plezier te kunnen ervaren. En nee, dat gaat niet over slapen in een 4-sterren hotel met alles erop en eraan ; )

Elke verandering of afwijking van je normale patronen kan je bewust maken van dingen die belangrijk zijn voor jou. Doordat je je bewust wordt van hun afwezigheid of juist doordat je nieuwe mogelijkheden opmerkt die deze andere omgeving of situatie prettig voor je maken. Ik wil je uitnodigen om op deze manier eens naar de afgelopen (vakantie-) periode te kijken. Blader (of scroll) door je foto’s of herinneringen en benoem wat je prettig vond, of juist niet, en wat je graag vaker wilt doen, of juist nooit meer! Doe dit samen met je reisgenoten of lieve vrienden en wees benieuwd naar de verschillende belevingen en ervaringen.

Terugkijken om nog beter vooruit te gaan. Ik ben heel benieuwd wat je zo over jezelf ontdekt of wat er juist voor jou bevestigd wordt.

Laat je het weten? Deel je ervaring of inzichten onder het blog of op facebook. Je krijgt altijd antwoord of reactie van mij terug en jouw verhaal is waardevolle inspiratie voor anderen!

Met plezier & waardering,

PS Op facebook heb ik 2 praktische ‘Back to work’ tips staan, je leest de eerste hier en het vervolg daarop hier.

PPS Speciaal voor al mijn Engelstalige vrienden ben ik nu ook actief op Instagram. Leuk als ik je daar ook zie!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.