trouw aan jezelf, spirituele pleisters, Wenske Pasman

Spirituele pleisters en trouw blijven aan jezelf

De zomervakantie komt vaak als geroepen. Maar kan ook behoorlijk stressvol zijn.

In de vakantie loopt alles anders én voelen we de druk dat het NU allemaal moet gebeuren. Het leuk zijn. Het grote genieten. De mooie herinneringen maken. Zie dan maar eens trouw te blijven aan jezelf.

We willen ook graag genieten, het leuk hebben en die mooie herinneringen maken. Potverdikke, we moeten God, het Universum of whatever, eigenlijk op onze blote knietjes danken voor de rijkdom die we hierin hebben!

Maar we ervaren allemaal dat de zomervakantie nog wat anders brengt dan alleen maar zonneschijn en ontspannen avonden.

Als de vanzelfsprekendheid van de dagelijkse structuur wegvalt, worden we als vanzelf geconfronteerd met onze eigen grenzen.

Op de vierde dag voelde ik hoe de frustratie omhoog kroop uit mijn tenen. Zich omdraaide in mijn maag en haar weg vond naar mijn hoofd waar de hitte zorgde voor een kortsluiting die met knetterende vonken mijn lijf insprongen.

Ik deed precies wat ik anderen leer en zelf ook zo vaak beoefende. Maar geen relativering, beweging of ademhaling klaarde de naderende donder.

De frustratie wilde er in haar volledigheid UIT. Gezien en gehoord worden. De woorden vlogen vol vuur uit mijn mond en lieten een gevoel van tintelende verbranding achter. Ik ging dus níet de hele vakantie boterhammen smeren, badlakens wassen en zonnebrandcrème vlekken wegwerken. No Freaking Way.

Pas nadat ik de frustratie geuit had, kreeg de werkelijke reden van dit vuur de ruimte. Ja, ik wil graag gaan zwemmen en spelen. Maar ik geniet ook erg van het werk wat ik wil doen. En ik heb momenten van Actief Nietsen nodig om in beide mijn relaxte zelf te kunnen zijn. Wat willen jullie? En wat gaan we doen zodat we het allemaal leuk hebben?

Het beoefenen van dankbaarheid, van een mindful zijn met wat er is, zijn prachtige methodes om je rust en tevredenheid te hervinden.

Maar het kunnen ook stinkende spirituele pleisters zijn om de rauwe werkelijkheid te verbloemen.

Onze gevoelens van frustratie, onrust, gevoeligheid of boosheid zijn echt. En we kunnen dankbaar zijn voor het feit dat ons lichaam, onze spirit duidelijk aangeeft dat de huidige situatie niet werkt voor onze energie, plezier en rust.

Onderzoek hoe een geslaagde vakantie eruit ziet voor jou.
Hoe jij je wilt voelen en wat je graag wilt doen.
Leg je kaarten op tafel en organiseer op eigen-wijze een all inclusive vakantie. Mét ruimte voor elk aspect van een vervullend leven en alle bijkomende emoties.

Want ja. Het is niet alleen wat je in een zomervakantie doet dat je gevoel van geluk bepaalt.

Het is de manier waarop jij alle dagen van het jaar, van jouw, leven beleefd. En hoe jij je daarbij voelt.

Ontspannen
Tevreden
Jezelf

 

 


Word MailVrienden met mij!

Als je zoekt naar gezellige top tien’s of kant-en-klare oplossingen, dan is mijn MailVriendschap niets voor jou.

Ik mail je met real life inspiratie, filosofisch mijmeringen en oprechte aanmoedig waarmee jij meer energie, plezier en rust krijgt in jouw leven.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.