ontspannen jezelf zijn in chaos

Ontspannen jezelf zijn in dagelijkse chaos

Ter voorbereiding op onze verhuizing (emigratie!) zijn we in Ottawa, Canada. En hoe goed we alles van te voren ook bedacht en georganiseerd hebben, ergens komt het echte leven ertussen en schopt onherroepelijk de plannen in de war. Het is precies dit punt waar je gefrustreerd kun raken, boos wordt of juist onzeker en de handdoek in de ring wilt gooien. Maar;

Je leeft niet bij een schema, een goed doordacht plan of de wijzers van je klok. Je leeft bij je eigen keuzes en op de manier zoals jij dat wilt.

Het leven is niet maakbaar, het kan regenen op een dag dat je de zon had gewenst. Alleen de manier waarop je omgaat met de regen, wat je denkt, zegt en doet, dat is een keuze die je zelf maakt.

1. We verbleven op een prachtige plek aan de rivier met een wow factor. Maar besloten dat de gemeenschap niet de situatie was waarin wij onze zoon willen groot brengen. Zorgzaamheid boven schoonheid.

2. De historische suite was praktisch gelegen in een omgeving waar we meer tijd wilden doorbrengen. Maar met de historie kwam ook veel stof en een hoogst onprettige gevoel waardoor ik er echt weg wilde. En hoewel we al wel betaald hadden, annuleerde ik de rest van ons verblijf om terug te gaan naar onze vrienden. Welzijn boven geld.

3. Het stadje waar we bedacht hadden om te wonen heeft veel van wat wij wensen; de leuke winkels, gezellige cafeetjes en een prachtige ligging. Maar na een bezoek aan de twee plaatselijke scholen hebben we ons woongebied verander omdat de scholen niet passen bij ons idee van een prettige leeromgeving. Persoonlijke ontwikkeling boven gemak.

Wanneer je je onrustig voelt omdat de dingen niet gaan zoals bedacht, dan helpt het om terug te gaan naar af.

Ga terug naar de kern van je plannen, de essentie van je wensen en de oorsprong van je gevoelens. Zet jezelf opnieuw centraal in de wirwar aan opties en herinner wat jij werkelijk wilt en nodig hebt.

Want hoe jij je voelt doet er toe. Omdat je een voorbeeld bent voor je kinderen, de steun en toeverlaat voor de mensen die dichtbij je staan en bepalend voor je werk. Jij voegt zoveel meer betekenis toe als je in de verandering van plannen en dagelijkse chaos ontspannen jezelf blijft en kunt zeggen

‘Hé lieverds, dit werkt zo niet en ik heb een idee hoe we het kunnen verbeteren voor ons allemaal’.

Jij bent jouw eigen kracht, weet je nog?Veel liefs,

Wenske Pasman, supervrouwencoach

 

 

 

 

 


Word MailVrienden met mij!

Ik mail je met real life verhalen, filosofische mijmeringen en oprechte woorden om meer energie, plezier en rust te krijgen in jouw leven.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.