meebewegen, vertrouwen, overgave, life design, Wenske Pasman

Meebewegen met de stroom van je eigen leven

Het leven is voortdurend in beweging

Soms als een kabbelend beekje door een prachtig, glooiend landschap. De zonnestralen op je snoet en een briesje dat je wangen streelt.

Tot het beekje een wending neemt, aanzwelt en overgaat in een rivier die zich een weg baant langs de rotsige wanden van donkere gebergte voordat het zich met donderend geraas in een dieper gelegen bedding stort.

Heel je lijf tintelt van spanning; kom je hier zonder al te veel kleerscheuren uit? Je hart pompt, je wezen is alert op de volgende wending, het ontwijken van een frontale confrontatie met die ene rots. En je bent gedreven om door te gaan. Want nu ergens stranden, da’s natuurlijk helemaal niks. Als je hierdoor heen komt. Man, dan heb je iets bereikt. Wat die uitkomst precies is, dat weet je niet als je gaat raften op een onbekende stroom.

Maar meestal is de beweging als het stille water in een zomers recreatieplas. Prima op temperatuur, overzichtelijk gekaderd, niets spannends en best leuk. En voor velen is het niets meer dan een overdekt zwembad. Keurig gereguleerd en van alle natuurlijke beweging ontdaan.

Ik weet niet hoe het voor jou is, maar ik houd het dan al snel voor gezien.

Ik wil de stroming van dat beekje graag onderzoeken, zien waar het me brengt

Zo begon ooit eens ons Canada avontuur. Een wens die door ons leven stroomde, een paar keer opdroogde of tegen een onwrikbare rots aan liep en zich weer langzaam sijpelend een nieuwe weg vond. De afgelopen maanden dobberde we rond in de mistige ruimte van niets zeker weten. Tot het verhelderende moment waarop alles samenkwam in de beweging die ons nu naar de andere kant van de oceaan brengt.

Het visum is er. Het huis heeft nieuwe eigenaren gekregen. En het enige wat wij nu hoeven te doen is vol vertrouwen in het diepen springen.

Maar je kunt die sprong niet nemen, als je je ergens nog vasthoudt aan een vertrouwde halm

En deze betrek ik nu op mezelf.

De afgelopen periode heb ik naarstig gezocht naar een manier om mijn werk in Nederland aan te kunnen houden. Ik heb verdikkeme een hele lijst met MailVrienden die ik koester! Virtuele coaching overbrugt elke afstand. En, hoewel het voor de meeste vrouwen een behoorlijk stap was om echt met mij te werken, de uitkomst van elk coachingstraject was steeds opnieuw ontzettend zinvol. Dat gun ik nog zoveel meer vrouwen! En daaronder; ik wil laten zien, bewijzen! dat ik een succesvolle praktijk kan runnen. Ik weet precies wat ik hier heb, hoe ik verder kan groeien. Hoe doe ik dat in Canada dan? Wat als ik faal…..??

Ooh vrouw, hier ben ik al eens eerder geweest

Als een verzopen katje. Dapper vastgeklampt aan de vertrouwde halm, midden in een rivier die je overduidelijk verteld dat het vanaf hier hoe dan ook anders zal gaan.

Je kunt driftig blijven vasthouden, roepend dat het best prima gaat. Tot je grip het door vermoeidheid onherroepelijk begeeft en je willoos meegenomen wordt in de stroom.

Of je kiest bewust je moment om los te halen, een hap adem te nemen, je zegeningen te tellen en je familie, de engelen, het Universum of God te vragen om hun onvoorwaardelijke support in je keuze mee te bewegen met de stroom van je eigen leven.

Ik kies voor vertrouwen, zelf verantwoording, bewustzijn en volledige oprechtheid in het leven van mijn leven. En dus laat ik los…


Ik ga de stromende beweging van mijn leven verder volgen en zal mijn bevindingen eerste hands delen met de mensen op mijn nieuwe maillijst.

Word MailVrienden,

voor real life verhalen, filosofisch mijmeringen en oprechte woorden om vorm te geven aan een leven waar jij blij van wordt!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.