Leefstijl inspiratie, mamsensor vs vrije tijd, Wenske Pasman

De mama sensor vs tijd voor jezelf

Laten we eerlijk zijn; het moederschap gaat niet alleen over roze wolken, samen koekjes bakken en prachtige waterverf schilderingen. In de praktijk is het soms gewoon ronduit zwaar, kost het je bakken energie en blijft er weinig vrije tijd over voor jezelf.

Vrije Tijd voor Jezelf

Recent onderzoek laat zien dat die vrije tijd er wel degelijk is maar door moeders in de aanwezigheid van kinderen nauwelijks als vrij wordt ervaren. Een interessant gegeven waar ik me gedurende de vakantie van zoonlief zeer bewust van werd.

Het is voor mij cruciaal om de nodige tijd en ruimte voor mezelf te hebben. Dit zorgt ervoor dat ik me meer ontspannen voel en gewoon weg een leuker mens ben!

In deze video vertel ik wat ik doe om die ontspannen momenten ook echt te hebben. Zelfs in de vakantiedagen van onze zoon. Ik richt me tot de moeders onder ons. Maar als je geen moeder bent en wel de zorg draagt voor iemand anders, kan het ook een uitdaging zijn om echt vrije tijd voor jezelf te ervaren.

 

 

Wanneer je tijd hebt gehad om de video te bekijken, ben ik benieuwd naar je reactie! Hoe ervaar je de huidige verdeling van je tijd?  Wat doe jij om gedurende een dag momenten voor jezelf te hebben en ervaar je dit dan ook echt als vrije tijd?

Laat het weten! Deel je ervaring onder dit blog. Je krijgt altijd een reactie van mij terug en jouw verhaal is waardevolle inspiratie voor anderen!

 

Met plezier & waardering,

Wenske Pasman

 

 

Bewaren

2 Comments

 1. Nicoliene

  Herkenbaar! De mamamodus staat altijd aan als zoonlief in huis is. Hij is nog maar 2,5 en hij heeft mij heeeeel erg nodig als hij bij mij is (mijn ex en ik delen het ouderschap, maar hij is het meest bij mij). Zelfs als hij slaapt staat de modus nog aan en laat ik dingen die ik eigenlijk wil doen, uit angst dat hij wakker wordt en daarmee mijn schaarse eigen tijd weer opslokt. Op dit moment kom ik eigenlijk alleen tot mezelf als hij echt uit huis is. Ik ben wel aan het oefenen met eigen tijd in zijn aanwezigheid en hij kan best even zelfstandig spelen, maar ik denk dat hij de tijd die hij elders is, moet compenseren door extra dicht bij mij te zijn als hij bij mij is. En ik wil er ook extra voor hem zijn. Daar zit ook een beetje schuldgevoel in.
  Ik worstel dus nog even door, maar ga wel wat meer aandacht besteden aan dit onderwerp. Want ja, ik word een veel leukere mama als ik ruimte voor mezelf kan maken.

  • Wenske Pasman

   Dag Nicoliene,
   Dankjewel voor je reactie en openheid, dat waardeer ik erg. Mooi om te lezen dat jij je al zo bewust bent van de mamamodus en samen met je zoon oefent hoe je hier op een meer ontspannen manier mee om kan gaan. Blijf nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden en toon begrip naar je zoontje én jezelf als het anders gaat dan bedacht. Op welke manier kan je op een leuke, ontspannen manier invulling geven aan je avonden zonder de zorg te voelen zoonlief te wekken zodat je dan ook echt die tijd voor jezelf hebt?
   Verras jezelf!
   Met plezier & waardering, Wenske

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.