Luister naar de wijsheid van je lichaam

Het beste voor jou.

Of het nu gaat om voeding, je werk of de planning voor deze dag, jouw lichaam weet het beste wat ze nodig heeft om gezond te blijven en je een gevoel van comfort en geluk te geven. Je hoeft je lichaam hierin niet te sturen door regels en restricties of proberen haar aan te passen aan wat als normaal wordt beschouwd in jouw omgeving.
Wanneer je leert te vertrouwen op de wijsheid van je lijf en gehoor geeft aan haar behoeften, dan gaat het ondersteunen van je welbevinden op een natuurlijke manier die perfect bij jou past en ontvang je precies wat jij nodig hebt om optimaal te kunnen functioneren!

 

Jijzelf hebt alle antwoorden.

Het uitzoeken van een geschikte outfit voor een belangrijk gesprek, het besluit om die baan te accepteren of de keuze voor het avondeten, diep in jouw zitten de antwoorden op je vragen over elk gebied van je leven. Ze tonen zich als subtiele signalen in je lichaam om aan te geven wat jij nodig hebt op dat moment. Misschien noem je dit intuïtie, je innerlijke stem of het onderbuik gevoel. Het maakt niet uit. De vorm waarin jij dit ervaart is persoonlijk en alleen bedoelt voor jou!

 

Maar, hoe zit dat dan met je onweerstaanbare drang om te snacken? Dat zijn de momenten waarop je de meeste winst ten goede van jou gezondheid en geluk kan behalen!

Wanneer je opeens extreem de behoefte voelt in dropjes, chocolade of chips neem dan de tijd om te onderzoeken wat de werkelijke behoeften van je lichaam zijn. Maar al te vaak verwarren we de signalen van ons lichaam met onze behoeften en kiezen we voor een snelle oplossing die onvoldoende invulling geeft aan de behoefte. Als je erg moe bent krijg je misschien zin in een vette hap of een suiker snack voor meer energie terwijl een moment van rust je veel meer zal opleveren!

 

In 3 stappen van vraag naar antwoord.

Door aandacht te geven aan de subtiele signalen van mijn lichaam voel ik me energieker, ervaar ik meer vertrouwen en bereik ik dagelijks meer dan voorheen zonder mezelf te frustreren. Met de volgende 3 stappen kan je het zelf gaan ervaren.

1. Aandacht. Neem de tijd, word je bewust van je ademhaling en richt je aandacht op de vraag of behoefte die je hebt.
2. Vertrouwen. Je eerste ingeving, gevoel of gedachte is het meest zuiver. Je hoeft het niet te analyseren of precies te begrijpen.
3. Erkennen. Het respecteren van je behoeften is niet anders dan liefdevolle zorgzaamheid voor jezelf, wetende dat je de meest gezonde en gelukkig versie van jezelf wordt wanneer je hierin samenwerkt met je lichaam.

Er kan niets fout gaan, dus geniet van deze ontdekkingstocht!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.