liefde, Wenske Pasman

Liefde en zuivere verbinding in een wereld die veel van je vraagt

We lopen met onze voeten op voorspelbare grond,

gepacht van een louche beheerder

en verliezen ons hoofd in de draadloze strengen van een virtuele wereld.

Ons hart klopt er zachtjes tussenin, hoopvol wachtend; wil iemand me horen en zien?

 

Van al onze behoeften is liefde misschien wel het meest ingewikkeld.

Als je maag rammelt is dat het signaal van je lijf om haar behoefte aan voeding kenbaar te maken; eten is de logische vervulling. Als je moe bent, ga je slapen en kom je aan je noodzakelijke rust. Maar liefde is groots, veel omvattend en tegelijkertijd ook kwetsbaar klein en fragiel. En kent een verscheidenheid aan emotionele gevoelens, lijfelijke signalen en gedragspatronen.

Wij verlangen allemaal naar liefde; verbinding, herkenning, aanraking, een vriendelijk woord, een oprecht geschonken glimlach…

We willen gezien worden, gehoord, gekend en erkent om wie we zijn. Om de kleine dingen die je zelf niet herkent omdat ze gewoon zijn voor jou.

 

Het world wide web is vormgegeven als een plek om informatie te vinden. Maar in de fundamenten van ons mens-zijn we niet zozeer opzoek naar info. We worden gedreven door de diepe behoefte aan liefde en zijn veel meer zoekende naar herkenning en verbondenheid.

Daarom geven we zoveel van onze privacy vrij aan de hoogste bieder op een platform waar we samen kunnen zijn.

En trappen we massaal op de rem om hetzelfde te delen in een wet die zo iets ongrijpbaars als onze algehele veiligheid zou verbeteren.

 

Wat we ten diepste willen is terug in de kring rond het vuur.

Verhalen delen, thee drinken, lachen, stil zijn, van de chocolade snoepen, frisse lucht ademen en de geborgenheid en liefde ervaren van het simpelweg samenzijn. Maar in onze realiteit is het vuur een screen saver geworden, het theezakje gebleekt, de chocolade niet oké, de frisse lucht vervuild en de verbinding loopt online.

En jij weet het. Meer dan alle generaties voor je, ben jij je bewust van het welzijn van anderen. Van het effect van één simpele hap chocolade op het grotere geheel van deze wereld.

Terwijl jij je best doet op je werk, voor je kinderen, je familie en de mensen om je heen, bezie je alles door deze zelfbewuste ogen. Soms trekt je maag zich in verdriet samen om alles wat je weet, voelt en ziet en de onmacht die je ervaart om daar wat aan te doen. Dat is het moment waarop je online gaat en je buiten jezelf beweegt.

Maar hier is je medicijn;

Hoe beter de verbinding is met jezelf, hoe beter je instaat bent om zelf in je eigen behoeften te voorzien; hoe sterker je staat in een wereld die veel van je vraagt en hoe zuiverde de verbindingen worden die je maakt.

Dus zorg voor jezelf, recht je rug en kijk de mensen die je ontmoet in de ogen. Maak bewust de verbinding die ons verlangen naar liefde vervuld op een manier die de geborgen warmte geeft als zittend bij een kampvuur.

Dat is de plek waar je hart een sprongetje maakt en je lijf, brein en zijn weer in balans samenkomen.

 

Ik vind het fijn om met je in contact te komen. En lees graag jouw ervaring met het maken van verbinding in een digitale wereld in de reacties onder het blog.

Voor echte verbinding die vervuld,
xo

Wenske Pasman, supervrouwencoach

 

2 Comments

 1. Anna van der Linden

  Lieve Wenske
  Ik heb jouw ontmoet
  Jij keek mij in mijn.ogen aan
  Je knuffelde mijv alsof je mij jaren kende
  Dat was zuiver dat was echt
  Zo leef ik ook het liefst. Dat doe ik ook in de ontmoetng maar misschien niet altijd bewust.
  Jouw tekst leert mij dat bewust in ontmoeting gaan.
  Namaste Wenske. Knuffel Anna

  • Wenske Pasman

   Mooi Anna, dat je ons contact ook zo hebt ervaren! En zo is het ook, met aandacht bij een ontmoeting zijn. Dan ontstaat er een verbinding die bij blijft. Zoen voor jou!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.