leven, hart, open, life design, Wenske Pasman

Leven met je hart wijd open

Ken je het gevoel wanneer je hoofd overstroomd van alle gedachten en ideeën die je denkt? Wanneer je hart uit elkaar barst van de blijdschap en de liefde die je voelt? En de onbestemdheid die opduikt wanneer je verkeerd in het grote onbekende, de ruimte vol met mogelijkheden? Als Alice in Wonderland en haar rabbit hole trip waarin alle zekerheden wegvallen en niets is zoals het lijkt?

De afgelopen maand was een cocktail van deze ingrediënten gemixt in iets wat ik herkende als het gewone, dagelijkse leven. Oktober was woest, overweldigend en razend snel weer voorbij.

Misschien is het de verandering van het seizoen. Misschien is het een grotere beweging. Maar we voelen de noodzaak voor een verandering. Een verandering in onze gewoonten. Een verandering in wat we denken, hoe we leven en wellicht zelfs een verandering in hoe we ons tonen aan de mensen om ons heen. Omdat we hartstikke klaar zijn met het gedoe; de drukte, het moeten, het doen zoals het hoort, het hooghouden van de lat, het bijhouden van het perfecte plaatje.

Wat we werkelijk verlangen, gaan we ook nooit vinden op onze schermpjes. Of in een perfect uitgekiende balans tussen baan, moederschap, vrije tijd en zelfontplooiing.

De gesprekken zonder afleiding. De momenten die niet eens woorden nodig hebben. Frisse lucht. De warmte van een kampvuur. Liefde. Aandacht. Schoonheid. Vertrouwen. Echtheid. Rust. Voldoening. Gewoon, in alles, vrijelijk jezelf kunnen zijn.

Dat kun je niet plannen of bedenken. Die natuurlijke authenticiteit ervaar je wanneer je leeft vanuit jezelf.

Van binnen naar buiten; dat is de essentie van de verandering die we willen maken.

Durf je los te laten wat je weet,
wat je bekend is en vertrouwd,
om zo te kunnen leven vanuit het punt
waarop realiteit en verlangen samenvallen?

Side note; dit is geen wishful thinking! Dit gaat over leven met je hart wijd open! Ook als de timing net even niet matcht met de uitvoering van je plan. Shit happens. Het leven gebeurt! Maar in het grotere geheel, het bredere perspectief, komt het altijd goed. Soms op een manier alleen, die je past achteraf kan bezien.

Je richten op wat je wél wilt in je leven, helpt. Keuzes maken die daarbij passen, ook. Elke dag opnieuw. Wat vorige week nog prima werkte, voelt misschien vandaag niet meer okay. Transformatie. Het is als zeven, zeven, zeven totdat er van al het gruis, goud overblijft.

De vraag is dus; hoe ziet jouw goud eruit?

 


Word MailVrienden,

voor real life verhalen, filosofisch mijmeringen en oprechte woorden om vorm te geven aan een leven waar jij blij van wordt!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.