supervrouw, supervrouwencoach, Wenske Pasman, coach

Jawel, er zit een supervrouw in jou

Ken je het gevoel dat je iets wat je met de allerbeste bedoelingen zegt of doet, totaal anders wordt begrepen? Ik wel! Afhankelijk van het onderwerp maakt het me verdrietig of juist enorm gedreven om het recht te zetten. In dit geval met supervrouw geldt het laatste …

 

Een paar weken geleden kreeg ik het boekje ‘De inspirerende wijsheid van Sterke Vrouwen‘ van een krachtige vrouw die ik door een achtbaan aan ups en downs had zien gaan zonder haar eigenwaarde te verliezen. Toen ze het me gaf zei ze; “ik vind dat jij ook thuis hoort in dit boekje”. Ze had de daad bij haar woorden gevoegd en op verschillende bladzijdes in een sierlijk handschrift mijn quotes en woorden geschreven. Terwijl ik bladerde en de verhalen van andere Sterke Vrouwen scande, stokte mijn adem bij de volgende uitspraak van Jacqui, een senior campagne manager;

“Ik heb op een harde manier moeten leren dat supervrouw niet bestaat”

 

Phoef! Direct denk ik terug aan de telefonische kennismaking met een vrouw waarin dit idee terug kwam. We hadden een aangenaam gesprek over luisteren naar je eigen behoeften, doen waar je blij van wordt en het vinden van de perfecte schrijfpen. (Ik heb hem! Zie note onderaan) Voordat we ophingen vroeg ik haar of ze nog vragen had voor mij, of misschien nog wat wilde opmerken? Even was het stil, ik hoorde hoe ze inademde en met de uitademing kwamen de woorden snel en krachtig. “Je hebt het steeds over supervrouwen. Ik lees je mails graag maar ik herken me alleen niet in dat idee van supervrouw. Super is de overtreffende trap van beter, best. En ik hoef niet zo nodig super te zijn.”

Ooh vrouw, dit onderwerp laat mijn vuur branden!

Niemand zou je het idee mogen geven dat je ook maar iets aan jezelf moet veranderen. Je hoeft van mij ook helemaal geen supervrouw te worden. Ik wil je vooral aanmoedigen om zonder enige belemmering volledig jezelf te zijn. In vele manieren bén jij namelijk al een supervrouw!

Maar ik snap de gedachte en het gevoel van weerstand als er uit een idee alleen al zoveel verwachtingen spreken die je helemaal niet wílt waarmaken. En ik realiseer me wederom hoe sturend de beeldvorming is van de stereotype vrouw.

Of dit nu de moeder, zakenvrouw, verpleegster, juf of supervrouw is, er bestaat een heersend en vaak overdreven beeld waarmee elke vrouw vergeleken wordt zodra ze in een bepaalde functie of situatie verkeerd.

Zoals het vaak gaat in de uitingen van het vrouwelijke, wordt het hele complexe zijn van een vrouwfiguur gereduceerd tot stereotype kenmerken. Bij supervrouw denken we dan aan sterk, zelfstandig, daadkrachtig en onverwoestbaar. En wat dacht je van Roodkapje, Sneeuwwitje en de Stiefmoeder? Ze verbeelden allemaal een kant van het vrouw zijn.

Maar jij bent geen eendimensionaal figuur uit een stripboek, een personage uit een blockbuster film of de verwezenlijking van een geïdealiseerd vrouwbeeld.

Jij bent multidimensionaal en hebt een unieke combinatie van kwaliteiten, ervaringen en eigenschappen.

Zoals jij bent, dat is de drijvende kracht die je nodig hebt voor alles wat je wilt doen en bereiken in je leven. Iets waar je veel meer op mag vertrouwen en in geloven!

In het hele spectrum van je eigen wijsheid en persoonlijk kracht zit jouw bereidheid om anderen te helpen, het vermogen om bergen te verzetten en je gedrevenheid om ondanks je vermoeidheid door te gaan als dit bijdraagt aan een groter geheel.

Precies dát stuk maakt jou tot een supervrouw

En met mijn mails en coaching wil ik je helpen om zelf ook te ervaren, hoe super jij van jezelf al bent!

 

Met plezier & waardering,

Wenske Pasman, supervrouwencoach

 

 

 

 

 


In de Blijvende voldoening van Echtheid beschrijf ik mijn zoektocht naar dé pen… Inmiddels heb ik die gevonden in de Slider Rave XB van Schneider; een fijne grip, de zwaarte van een echte balpen en een punt die soepel het inkt op papier brengt. En, én; betaalbaar, hervulbaar, CO2 neutraal en gewoon verkrijgbaar bij de betere boekhandel in de buurt. Hemels!

En nee, ik ben geen affiliatiepartner maar gun jou ook het genot van een goede pen!

 

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.