Je intuïtie als wijze raadgever. Dit is hoe dat werkt voor mij

….

Op een ochtend ergens aan het begin van deze herfst werd ik wakker.
Onze zoon stond te trappelen om aan deze dag te beginnen en mijn man ging met hem mee naar beneden. In de paar minuten extra die ik zo kreeg opende ik mijn ogen en nam rustig de tijd om op te staan.

Zittend op de rand van het bed wiebelde ik met mijn tenen en rekte ik me uit. Ondertussen scande ik mijn lijf en werd ik me bewust van hoe ik me deze ochtend voelde. Het was een onrustige nacht geweest met wonderlijke dromen maar nu was het weer rustig en goed.

Nadat ik naar het toilet was geweest deed ik de gordijnen open en keek naar buiten. De herfst was duidelijk zichtbaar in de verkleuring van de bladeren en de vochtige mistflarden boven het braakliggende terrein achter ons huis.

Ik bekeek vluchtig de kleren in mijn kast, pakte willekeurig de spijkerbroek en trok een lichtkleurig shirt over een hemd met daarover een gebreid vest. Met in gedachten de agenda voor die dag liep ik naar beneden om ontbijt te maken en het kind naar school te brengen. Maar halverwege de trap stopte ik in mijn beweging en bleef staan. De planning in mijn hoofd verstomde waardoor een kleine opening ontstond voor een andere boodschap.

 

Een subtiele hint die net zo snel verdween als dat ze gekomen was tussen de waan van alle dag.

 

Ik draaide me om, liep terug naar de kledingkast en koos een truitje met driekwart mouwen die ik over het lichtkleurige shirt aantrok.

De rest van de ochtend verliep als alle ochtenden. Met het uitlaten van onze hond spiekte de zon tussen de grijze lucht en voelde ik me behoorlijk warm in de vier lagen outfit die ik droeg.

Later die ochtend stapte ik uit de auto en liep richting het adres waar ik een afspraak had. De zon ging inmiddels schuil achter de waas van miezerige regendruppels en de wind maakte rimpels op de plassen water in het drassige gras. Nog voor ik kon aanbellen ging de deur open en een vriendelijke lach nodigde me uit binnen te komen. Met dat ik mijn jas ophing aan de kapstok voelde ik de kou in de onverwarmde hal. Zo’n kou die vanuit je voeten langzaam omhoog diep in je botten kruipt en zich alleen laat verdrijven met een warme douche en bekers hete gemberthee.

Ik besloot mijn schoenen aan te houden en bedankte vurige mijn wijze intuïtie voor het extra shirt wat ik had aangetrokken.

….

 

Je intuïtie is een bijzondere raadgever

Het is verbonden met de eigen wijsheid van jouw lijf, het onderbewustzijn van je brein en staat in direct contact met de grotere natuur om je heen. Het weet dingen zonder dat er een rationele verklaring voor te geven is. Het gaat voorbij logica en voorziet wat jij nodig kan hebben. Intuïtie is duidelijk, oprecht en zal je nooit lastig vallen met een negatief oordeel of een ‘ik zei het je toch’ na afloop.

Als je bedenkt dat je een extra shirt moet aan trekken, doe het dan.
Wanneer je voelt dat je iemand moet bellen, bel die persoon.
Als je opeens een andere richting op wilt, ga dan.
Omdat ik voorbij mijn twijfel voelde, de levenswijze in dit boek moet verder gedeelt worden, is ‘Jouw Leefstijl Formule’ er.

Vaak is er zelfs achteraf geen duidelijke reden. En je weet nooit wat er had kunnen gebeuren als je het anders had gedaan.

Intuïtie is ook niet bedoelt om te begrijpen.

Het is er om jou te helpen.

Soms is er bevestiging en dat sterk je vertrouwen. ‘De volgende keer luister ik weer’

 

 


 

Vind je eigen antwoorden, gratis, freebie, download, Wenske Pasman

Vind je eigen antwoorden

Een oefening om bij je eigen waarheid te komen.

Het is niet moeilijk om jezelf kwijt te raken in alles wat er om je heen gebeurt, gezegd en gedaan word. En hoe meer jij jezelf verliest in de buitenwereld, hoe lastiger het word om keuzes te maken en antwoorden te vinden die echt bij jou passen.

Vind Je Eigen Antwoorden -duik in jezelf is een audio waarin ik je begeleid naar je eigen waarheid. Je wordt je meer bewust van wat er onder het oppervlak speelt en versterkt de verbinding met jezelf, met je eigen wijsheid. Klik voor jouw download

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.