sterk, bewustzijn, energie, Wenske Pasman, supervrouwencoach

Hoe sterk is jouw deel in het grotere geheel?

Eerst zagen we onszelf en onze bijdragen als een druppel op een gloeiende plaat.

Inmiddels geloven we sterk in de impact van het rimpel effect

waarin een enkele druppel uitgroeit tot een golf en ons reikhalzend doet uitkijken tot voorbij ons zicht naar het einde van een oceaan. Dit idee verrijkt onze horizon en ons besef.

We zetten daadkrachtig stappen richting meer en groter en mooi. En ontworstelen ons uit oude patronen en relaties naar vrijelijke ruimte alleen en voor onszelf.

We willen graag goed doen en doen nog beter ons best. Omdat we ons super bewust zijn hoe een simpele hap uit een hamburger of de aanschaf van dat truitje, invloed heeft op de rest. En omdat we leven met de overtuiging dat het ook allemaal kan en mogelijk is. Als we maar willen, ons inzetten en -jawel- goed ons best ervoor doen.

Jij en ik, wij maken deel uit van een groter geheel

Maar toch bekruipt ons vaak het eenzame gevoel niet zichtbaar te zijn, niet goed genoeg en niet verbonden met iets dat er echt toe doet. Dan duiken we achter onze schermpjes opzoek naar die verbinding, de ik-vind-jou-leuk’s en hopelijk ook wat antwoorden voor dat wat aan ons knaagt.

Het effect van wat je doet is groots. Alleen zijn onze energie, aandacht, kracht, rust en tijd niet eindeloos!

Ik wil je dit laten ervaren met een simpele oefening;

Sluit je ogen en stel je achter je oogleden, je familieleden voor. Eerst de mensen die dichtbij je staan; je man, kinderen, je ouders en eventuele broers en/of zussen. Dan kijk je naar de familie in de lijn daarachter; opa’s, oma’s, ooms en tantes. En vervolgens maak je de verbinding met je overgrootouders en verder daarachter.

Dit netwerk van verwanten, tot ver terug in de tijd, vormen de wortels van jouw groei en de energie van jouw spirituele zijn.

Strek nu je armen naast je en voel de toppen van je vingers in de lucht. Wiebel even met je vingers en draai langzaam een rondje om je as. Zet nu een comfortabele stap vooruit en zie waar je voeten staan in de ruimte.

Dit stukje hier, in de nabijheid om je heen, is de reikwijdte van jouw fysieke kracht.

Wat we vaak in alle mogelijkheden en bewustzijn vergeten, is onszelf.

We zien de andere kant van een hemelsbrede oceaan, maar verliezen onszelf al turend uit het oog. We zijn zo druk met het goed doen voor een ander, dat we voorbij gaan aan wat goed is voor onszelf.

Als het geheel zo sterk is als de zwakste schakel, dan is het hoogst tijd om meer aandacht te geven aan jezelf. Niet vanuit een navelstarend IK-isme. Maar vanuit het besef dat hoe jij je voelt, direct doorklinkt in wat je doet en zo haar weg vindt naar de mensen om je heen en de wereld waarin we allemaal verbonden zijn.

Eerst zuurstof voor jezelf, redt ons allemaal!

 

Met waardering voor jou, supervrouw,

 

Wenske Pasman, supervrouwencoach

 

 

 

 


Word MailVrienden met mij!

Als je zoekt naar gezellige top tien’s of kant-en-klare oplossingen, dan is mijn MailVriendschap niets voor jou.

Ik mail je met real life inspiratie, filosofische mijmeringen en oprechte aanmoedig waarmee jij meer energie, plezier en rust krijgt in jouw leven.

 

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.