fijnste leven, Wenske Pasman, life design, life designer,

Hoe geef je vorm aan je fijnste leven?

Hoe geef je vorm aan je fijnste leven?

Als klein meisje was ik altijd redelijk rebels. Ik nam de regels niet zomaar aan en zocht steeds naar betere, makkelijker opties. Toch ben ook ik met de vanzelfsprekendheid van hoe het hoort, met een studie begonnen. En toen dat het niet was, gaan werken. Zelfs toen het aan alle kanten wrong, en het pijnlijk duidelijk werd dat mijn keuzes helemaal niet de beste voor mij waren, kon ik niets beters bedenken dan doorgaan; omdat ik niet zag hoe ik het anders kon doen dan dat.

Voel je de druk van alles wat gedaan moet worden?
Heb je het gehad met het rennen, vliegen en draven?
Maar weet je ook niet hoe of wat je anders kunt doen?

Gebruik je creativiteit en verbeeldingskracht

Tijdens het herstellen van de burn-out besefte ik me al snel, dat het volgen van het stappenplan van een guru in geluk of de levensrichtlijnen van een healthy bn’er, een andere variant zijn van hetzelfde hokjes denken.

Het veranderen van patronen of het doorbreken van de kaders, is zo moeilijk nog niet. Je valt steeds terug in het oude bekende, omdat je de vorm voor je eigen fijnste leven nog niet ziet!

Je kunt geen andere realiteit realiseren dan deze, als het je aan creativiteit en verbeeldingskracht ontbreekt.

We hebben creativiteit nodig om voorbij de gangbare paden, nieuwe wegen te kunnen zien. En we hebben onze verbeeldingskracht nodig, om deze mogelijkheden ook voor onszelf te kunnen realiseren en benutten.

Wanneer je dus iets voor jezelf wilt veranderen, richt dan niet je aandacht op de huidige situatie. Maar gebruik de kracht van je creativiteit en verbeelding om vorm te geven aan een manier van leven waar jij blij van wordt.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.