Leefstijl inspiratie, gewone vraag, diepere betekenis, Wenske Pasman

Een gewone vraag met een diepere betekenis

Hoe gaat het met je?

Het is een gewone vraag die bijna dagelijks aan ons wordt gesteld. Omdat het zo’n gewone vraag is beantwoorden we haar vaak met eenzelfde antwoord. Uit gewoonte, uit beleefdheid, uit tijdgebrek…

Hoe gaat het met je?
Met mij gaat het goed, dank je wel‘ of vaker nog ‘Ja, goed, vooral erg druk’ gevolgd door een vluchtige lach en een zichtbaar diepe zucht.

Maar hoe vaak stellen we deze gewone vraag aan onszelf? Nemen we de tijd om deze vraag bewust te beantwoorden? En te luisteren naar de diepere betekenis ervan?

Hoe gaat het met je?

Ja, we zijn druk en hebben veel te doen. Nee, geen tijd om stil te staan of te zitten. Want als je dat doet kom je de bank niet meer af!

De komende weken, de laatste voor het nieuwe jaar, voelt het vaak nog drukker. Het is een periode van bezinning, reflectie en samenzijn. Maar ook een periode van schurende tradities, hoge verwachtingen en nog snel even afspreken, inkopen en afronden…

Wanneer jij goed in je vel zit, kun je oprecht genieten van deze speciale tijd. Kun je de verwachtingen in een juiste verhouding plaatsen. Kun je de drukte in alle rust beleven.

Goed in je vel zitten, begint met goed voor jezelf zorgen. En om goed voor jezelf te kunnen zorgen, moet je weten hoe het met je gaat.

 

Adem in. Hoe gaat het met mij? Adem uit. Voel je lichaam. Je voeten op de grond, je buik, het kloppen van je hart, je schouders. Ervaar wat jij nu nodig hebt om je goed te voelen. Geef jezelf wat je nodig hebt. Zorg voor jezelf.

 

Wanneer je hier verder mee wilt kun je de Behoeften Scan gebruiken. Dit is een door mij ingesproken audiobestand met een korte oefening speciaal om je bewuster te worden van hoe het met je gaat. Download de Behoeften Scan gratis en zet het op je computer of telefoon zodat je altijd eenvoudig met begeleiding jouw behoeften kan herkennen.

Ik ben benieuwd hoe dit voor jou is. Lukt het jou om in alle drukte goed voor jezelf te zorgen? Wat helpt je daarbij? Waarin kun je nog wat hulp gebruiken?

Deel je ervaring onder dit blog of op facebook. Je krijgt altijd een antwoord of reactie van mij terug en jouw verhaal is waardevolle inspiratie voor anderen!

 

Met plezier & waardering,

Wenske Pasman

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.