Eigen-wijs, supervrouw zijn, Wenske Pasman, supervrouwencoach

Eigen-wijs; de basis voor jou supervrouw zijn

Mijn lichaam is wijs. Voorbij aangeleerde kennis zelf wetend eigen-wijs.
Ze voorziet wanneer mijn energie beneden peil raakt en trekt voorzichtig aan de remmen als ik te snel ga. Ik weet dat zij het weet.

Dat we in samenwerking de vanzelfsprekendheid van leven krijgen die zo moeiteloos vertrouwd voelt.

 

Ik hoorde haar wel toen ik gisteren driftig aan het typen was. Ik voelde hoe iets in mijn lijf terugtrok, zich afzetten tegen het werk wat ik wilde maken. Maar ik suste het weg met een snelle slok thee. Er moest iets afgemaakt worden, het lag al te lang te wachten, ik was er al bijna mee klaar! en… het was belangrijk.

Belangrijker dan mij.

Mijn lichaam werd weer stil en deed wat ik haar vroeg te doen. Maar die avond voelde ik het effect van de keuze welke ik in een seconde had gemaakt. Ik voelde de alles lamleggende uitputting als een oude bekende die ik al lang niet meer had ontmoet. De vermoeidheid die tot in het diepst van je botten en vezels is gekropen en nu al je zenuwen bloot legt.

Het doet pijn.

Je rug, je schouders, je hart, je hoofd; alles voelt pijnlijk, zelfs je voeten doen zeer en je bent compleet op. En dit is wat er dan gebeurt; het leven gaat door, er is nog steeds van alles te doen maar je kunt niet meer. Het is teveel, te zwaar, te luid en het is altijd jij die het allemaal moet doen. Dus hul je je in een deken van zwijgende stilte of bijt je fel van je af als een hond die zijn vege lijf probeert te redden.

Dat is wat ik deed en het maakte het alleen maar erger. Want dat was niet de vrouw die ik wilde zijn. Ik wilde sterk zijn, zeker, ruimhartig, liefdevol en energiek. Maar in plaats daarvan kafferde ik tegen onze zoon dat hij als de sodemieter zijn tanden moet poetsen; “mama, is er helemaal klaar mee!

 

De vermoeidheid op die avond herkende ik direct als in een heldere flashback naar het verleden. Ik heb dat pad al bewandeld. Ik heb mijn gevechten gevochten. En ik heb mijn lessen geleerd.

Er is geen schuldgevoel, geen zelfverwijt of boosheid naar mezelf toe. Ik voelde de behoeften van mijn lijf en ik heb er onvoldoende invulling aangegeven. Ik maakte een keus. Mijn verantwoording.

Het grootte verschil met die herinnering uit het verleden is dat ik nu weet wat ik nodig heb om me beter te kunnen voelen. Ik weet hoe ik de energie terug krijg in mijn lijf. En ik trek me geen zak aan van alles wat nog eerst gedaan moet worden. Niet meer.

Ik ben de vrouw die ik wil zijn.
Ik leef mijn leven op de manier dat ik haar wil leven.
En ik vertrouw mijn eigen-wijsheid, ook als ik het soms niet direct begrijpt. Het heeft betekenis, dat is wat ik zeker weet.

 

Eigen – wijsheid is een superkracht.
Het is de basis voor jou supervrouw zijn.

 

Hervind jezelf, leer luisteren naar je lijf. Je hebt je eigen wijsheid, ga het vertrouwen. En wanneer je dat doet, dan voel je je sterk en zeker, vrij ook van hoe we bedacht hebben dat het moet.

Je voelt je dan als een super echte supervrouw. Zonder het dragen van een synthetische pakje. Gewoon omdat jij volledig jezelf bent en ook zo doet.

 

 


Word MailVriend met mij!

Als je zoekt naar gezellige top tien’s of kant-en-klare oplossingen, dan is mijn MailVriendschap niets voor jou.

Ik mail je met real life inspiratie, filosofisch denkvoer en oprechte aanmoedig om te zorgen dat jij meer energie, plezier en rust krijgt in jouw leven.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.