Words by Wenske, Podcast

Echte voldoening met jouw eigen definitie van succes

Let’s talk about success baby

Succes. Het is een onderwerp waar nogal de nodige onprettige associaties aan kleeft. Het roept een beeld op van arrogantie. Van snelle jongens in strakke pakken, kindjes die eindeloze dagen doorbrengen op de opvang, een koud hart en rationele besluiten, altijd de beste zijn en doorgaan tot je er dood bij neervalt…

Maar, zo leerde ik in een gesprek met een gedreven ondernemer, succes is zoveel meer dan de standaard definitie die wij als maatschappij eraan geven.

Succes is de reden – het waarom; why of het doel; purpose – voor de dingen die jij echt graag wilt doen in je leven. Het kan daarmee een enorme drijfveer voor je zijn. Een bron voor jouw energie. En ook een persoonlijke kompas om keuze te maken in hoe en waaraan jij je tijd, energie en aandacht besteed.

Het belangrijkste daarbij is dat je beeld van succes, gebaseerd is op jouw eigen definitie

Want niets is zo frustrerend, vermoeiend en teleurstellend dan steeds opnieuw proberen te voldoen aan een bepaald beeld, of jezelf af te meten aan een lat, welke gebaseerd is op de normen, aannames en ideeën van een ander dan jijzelf.

In deze derde episode van de Words by Wenske podcast (16:10) deel ik mijn ideeën en strubbelingen met succes. En stel ik vragen die je helpen in het verwoorden van jouw eigen definitie.

Als je de tijd hebt genomen om te luisteren, ben ik benieuwd naar je reactie! Welk inzicht haal je uit deze podcast? En hoe kun je dit gebruiken voor het beleven van je eigen succes-momenten? Deel je ervaring in de reacties of persoonlijk bericht!

 

PS

Even over de muts-klant waar ik het over heb; je bent géén muts als je juist wél zo voelt en er alles aan wilt doen om dat gevoel te veranderen. Die wil om te veranderen, dat maakt het verschil!

 

 


Word MailVrienden,

voor real life verhalen, filosofisch mijmeringen en oprechte woorden om vorm te geven aan een leven waar jij blij van wordt!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.