Leefstijl inspiratie, energie, geluk, gezondheid, Wenske Pasman

Dit gaat niet werken …

Weet je nog?

2017. Het wordt een geweldig mooi jaar waarin je nu eindelijk, echt…

Had jij je ook voorgenomen dingen anders te doen, beter te doen misschien? Omdat je je fitter wilt voelen, een ontspannen balans wilt in je dagen, gewoon meer wilt kunnen genieten? Maar merk je dat je, ondanks een aantal goede pogingen, het niet lukt om echt blijvend meer energie, rust en plezier te krijgen in je leven?

Vaak komt dit omdat we vooral doen wat wij denken dat goed is om te doen. Goed omdat iemand anders dat heeft gezegd of geschreven. Goed omdat iedereen het zo doet (en we denken dat het zo hoort). Goed omdat het voor iemand anders zo goed werkt.

Het was een van de grootste fouten die ik maakte waardoor ik burn-out raakte. Ik ben een behoorlijke perfectionist met een enorm verantwoordelijkheidsgevoel (klinkt bekend?). Ik wilde alles dan ook goed doen. Niet een klein beetje of maar half. Nee, echt heel erg goed. En mijn definitie van goed was vooral gebaseerd op de norm of verwachtingen van anderen.

Alleen, we zijn niet die ander.

Hoe fantastisch het ook klinkt. Het klakkeloos opvolgen van de super keuken, killer lifestyle, low recepten en gezellige tips van een ander heeft geen zin. Het gaat niet werken, simpelweg omdat jij en jouw leven nu eenmaal anders zijn.

Jij bent jij. Met jouw volledige fysieke én geestelijke palet van persoonlijke kwaliteiten, ervaringen, unieke eigenschappen en dagelijks leven.

Meer energie in je lijf, rust in je hoofd, een fijne balans in je dag; het begint bij jou en wat jij nodig hebt om je echt goed te kunnen voelen.

Niet alleen in de meest ideale omstandigheden. Maar juist wanneer je leven een realistische aaneenschakeling is van opstaan, brengen, werken, halen, koken, slapen en alles daartussenin.

Mijn burn-out heeft me met vallen en opstaan veel inzichten gebracht. Ik weet nu wat ik kan doen om ook aan het einde van de dag, aan het einde van de week, nog energie over te hebben. En nee, het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Het is voortdurend in beweging maar ik weet hoe ik mee kan bewegen zonder mezelf uit het oog te verliezen.

Dat is geen trucje of een eenmalige tip. Het is het inzicht en een vaardigheid die je heel je leven kunt gebruiken voor je eigen energie, plezier en rust. Die heb je hard nodig om alle dingen te kunnen doen die jij belangrijk vindt en gedaan wilt krijgen. Jouw gezondheid is geen luxe.

Ontdek wat écht werkt voor jouw energie, plezier en rust zodat jij in alles met vertrouwen de beste keuzes kunt maken voor jezelf.

In je werk, je dagelijkse planning, je manier van opvoeden en verzorgen, wat je eet en zelfs welke kleding je die dag draagt. Laat je inspireren door de ideeën en verhalen van anderen maar blijf in alle mogelijkheden trouw aan jezelf.

Doe wat goed voelt of klopt voor jou. Ongeacht of dat in de mode is, een keurmerk draagt of er zo goed uitziet bij een ander.

 

Ik ben benieuwd naar je reactie. Wanneer het aankomt op een gezonde leefstijl, lukt het jou om bij je eigen ideeën te blijven? Of vertrouw je meer op de tips van een ander?
Laat het weten! Deel je ervaring onder dit blog. Je krijgt altijd een persoonlijke reactie van mij terug en jouw verhaal is waardevolle inspiratie voor anderen!

 

Met plezier & waardering,

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.