De makkelijke middelvinger en het moeilijkst van alles

Ergens de afgelopen dagen strekte ik mijn middelvinger op mijn tijdlijn.

Als gebaar tegen alle onzin die verteld wat we moeten doen, moeten zijn en moeten laten om gezonder, gelukkiger, beter of succesvoller te kunnen worden in welke vorm dan ook.

We lezen het in de magazines,
Zien het terug in de perfect gestylde Insta grids,
En denken het vooral veelvoudig zelf. Als het huishouden in het honderd loopt, bijvoorbeeld. Of zodra we in niets verhullende zwemkleding plaats nemen op het badlaken. Wat we hadden moeten doen om het nu perfecter te kunnen hebben.

We hebben het allemaal geprobeerd. Maar het werkt voor geen meter. Je wordt geen leuker mens, als je je anders voordoet dan wie je bent. En het wordt er zeker ook niet relaxter op, of gezelliger als je alleen maar bezig bent met wat nog moet.

Snappen we allemaal. En het is hartstikke makkelijk om dan met je middelvinger te wapperen, je af te zetten en keihard te roepen ‘ik doe dit niet meer!’ Maar dat is een beetje zoals een klein kind wat zich afzet tegen alles wat zijn moeder zegt. Mannelijke vorm inderdaad, ik heb een zoon.

Want wat doe je dan wél?

Wat doe jij om goed voor jezelf te zorgen? Om je gelukkig te voelen, plezier te hebben en succes te ervaren op jouw manier?

In een wereld die ons zoveel mogelijkheden biedt, waarin we ook keihard geloven in de maakbaarheid van alles, is het misschien wel het moeilijkst om oprecht trouw te zijn aan onszelf. Maar dat is wel wat we nodig hebben.

De verbinding met onszelf.
Het vertrouwen in onze eigen-wijsheid.
Dichtbij onze persoonlijk energie zijn.
Luisteren naar wat onze lichaam en ziel nodig hebben.

Adem rustig, sluit je ogen als je wilt en voel – zie – hoor wat je nodig hebt en hoe je nu gewoonweg jezelf kunt zijn.

That’s where the magic happens
Waar jouw energie, ontspanning, gevoel van geluk en vervulling ontstaan.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.