Words by Wenske, Podcast

Alles is verbonden & niets is voor niets

 

 

 

 

Als een jong meisje, zoekend naar de uitgang in de donkere knutselkamer van mijn omi, leerde ik dat het geen zin heeft om alles overhoop te trekken om het licht te vinden. Het is veel behulpzamer om voorzichtig en geconcentreerd je omgeving af te tasten opzoek naar de juiste richting.

In ons leven belanden we menigmaal op het punt waarin we in het duister tasten. Waarin we ons in een ruimte van mogelijkheden bevinden waarvan de uitkomst nog onbekend is. Dit kan de periode zijn tussen twee banen, de negen maanden voor de geboorte van een kind, een verhuizing naar een nieuwe omgeving of een andere volgende fase in je leven.

Eén van de valkuilen is om ons dan snel vast te klampen aan het eerste het beste wat voorbij komt en ons opnieuw houvast, en zekerheid geeft.

Een ander is om in de onzekerheid van de omstandigheden, te denken dat je niet voldoende weet om tot een goede uitkomst te komen. Maar dat is meestal niet het geval.

Words by Wenske

Ep 2 Alles is met elkaar verbonden & Niets is voor niets

De waarheid is dat we de meest bruikbare lessen niet in de schoolbanken leren. Maar juist in de ruimte daartussen. Tijdens het spelen op het schoolplein, het inkijkje in de lerarenkamer waarop die docent ook gewoon mens blijkt te zijn en de ervaring die je opdoet op de gang van je werk, in gesprek met een collega. En niet zozeer tijdens de zoveelste bijscholingscursus.

Wat jouw verhaal ook is. Welke opleidingen je al dan niet gevolgd hebt en welke fantastische titels je bij je naam hebt staan. Je hebt een geweldige set met levenservaring. Met lessen die je geleefd hebt en die uniek zijn voor jou. Deze zijn niet voor niets.

De volgende keer dat je in een ruimte van mogelijkheden bent waarvan de uitkomst nog onzeker is. Of wanneer je letterlijk het idee hebt dat je in het duister tast. Dan heeft het geen enkele zin om als een malle het proberen uit te zoeken, de boel over hoop te trekken of geforceerd een antwoord bedenken. Geef jezelf de tijd om je ogen te laten wennen aan het donker tot je de contouren herkent van dat wat zich als vanzelfsprekend verbindt met wie jij bent en wat je al weet.

In deze podcast (16:50) vertel ik hoe dit werkt voor mij. En hoe je zo jouw eigen’wijsheid versterkt, je jezelf steeds steviger verbindt met je eigen pad en voluit jouw eigen leefstijl leeft.

 


Word MailVrienden

voor real life verhalen, filosofisch mijmeringen en oprechte woorden om vorm te geven aan een leven waar jij blij van wordt!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.